Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic introduceert eerste 3D camcorder ter wereld

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2010, 17:00 Categorie3D Accessoires

Panasonic werkt al jaren samen met filmstudio’s in Hollywood aan onderzoeksprojecten. Eén van de resultaten hiervan is de ontwikkeling van een professionele 3D systeemcamera waarmee 3D beelden van hoge Full HD kwaliteit gemaakt kunnen worden die in de huiskamer op 3D compatibel TV’s kunnen worden afgespeeld. De ontwikkeling van de eerste 3D camcorder voor consumenten, de HDC-SDT750, was de volgende stap. Hiermee kunnen 3D beelden in de huiskamer worden opgenomen door eenvoudigweg een 3D conversielens te bevestigen. Dankzij de voor TV- en radiouitzendingen ontwikkelde technologie van Panasonic kan de gebruiker met deze nieuwe 3MOS systeem-camcorder gemakkelijk zijn eigen 3D video’s maken. Voorheen was deze mogelijkheid voorbehouden aan professionele filmmakers.

De SDT750 wordt geleverd met een speciale 3D conversielens die via zijn twee lenzen tegelijkertijd beelden voor het rechter- en het linkeroog vastlegt. De rechter- en de linkerbeelden (elk met 960 x 1.080 pixels) die via de lens worden gemaakt, worden vastgelegd volgens de side-by-side methode. Sluit de SDT750 aan op een TV waarmee 3D beelden volgens de side-by-side methode kunnen worden afgespeeld (standaard 3D TV), en geniet van levendige en kleurrijke 3D beelden.

Ook zonder de 3D conversielens kan op heel veel manieren worden genoten van de SDT750. Het 3MOS systeem met verbeterde ruisreductie technologieën legt bij slechte lichtomstandigheden de beelden nog mooier vast dan ooit tevoren. Andere geavanceerde functies zijn bijvoorbeeld opnemen in 1080/50p voor ultra-vloeiende beelden, iA mode in de nieuwe HYBRID O.I.S., en nog heel veel meer functies die handmatig te bedienen zijn via de Manual Ring.

Het uiterst gevoelige 3MOS systeem levert voor bewegende beelden een effectief pixelaantal op van 7.590.000 pixels (2.530.000 pixels x 3). En zelfs met deze hoge pixelwaarde vergroot de nieuw ontwikkelde technologie de gevoeligheid: de doorontwikkelde ruisreductie-technologie realiseert heldere beelden met minimale ruis bij opnames onder slechte lichtomstandigheden. Hierdoor worden de functies van de 3MOS geoptimaliseerd, met als gevolg een uitmuntende kleurenweergave, hoge resolutie en rijke gradatie. Zo kan de gebruiker levendige kleurenopnames maken onder zowel uitstekende als slecht verlichte omstandigheden.

De HDC-SDT750 is vanaf half september leverbaar in het zwart. De prijs is nog niet bekend.


Toelichting nieuwe specificaties:

HYBRIDE O.I.S. (Optical Image Stabilizer)
De nieuw ontwikkelde HYBRIDE O.I.S. is een hybride optisch en elektronisch beeldstabilisatiesysteem. De SDT750 kan niet alleen het trillen waarnemen van de camerahand door de verticale of horizontale polsbewegingen, maar ook de trillingen die optreden als de gehele arm beweegt. De vervagingen in de beelden die het gevolg zijn van die trillingen worden gecorrigeerd door de toepassing van een lens in het optische systeem en een sensor in het elektronische systeem. Bij elektronische beeldstabilisatie wordt het gedeelte van de sensor dat ongebruikt blijft, ingezet bij het zoomen. Hierdoor wordt het mogelijk om beeldaantasting te onderdrukken. Bij een hoge zoomfactor wordt een krachtige correctie toegepast waardoor de gebruiker schitterende opnames kan maken, zelfs tijdens het lopen of bij het inzoomen waarbij gewoonlijk vervaging optreedt als gevolg van het trillen.
(Bij gebruik van de 3D lens werkt de normale O.I.S.)

O.I.S. Lock
Behalve het HYBRIDE O.I.S. systeem biedt de SDX1 met O.I.S. Lock een zelfs nog krachtiger correctie van het hand-trillen. Met een druk op de O.I.S. Lock knop op de LCD monitor wordt de gevoeligheid van de tril-peiling gemaximaliseerd en worden alle camerabewegingen aangemerkt als hand-trillen en gecorrigeerd. O.I.S. Lock is ideaal voor bijvoorbeeld vogelspotten, waarbij onder een vaste hoek moet worden ingezoomd.


Specificaties

–        Geavanceerd 3MOS systeem
–        Crystal Engine PRO
–        F1.5 LEICA Dicomar lens (F3.2 bij gebruik van 3D lens)
–        1.080/50p Full HD opname (1.920 x 1.080, 50 progressive opname) *
–        Hybride O.I.S. *
–        Intelligent Auto met Gezichtsherkenning *
–        35mm Groothoeklens
–        Manual Ring (witbalans is beschikbaar bij gebruik 3D lens)
–        5.1 kanaals Surround Sound systeem *
–        Windruisonderdrukking
–        1.0 sec Quick start *
–        Pre-rec
–        Highlight Playback  *
–        Touchscreen
–        Auto Power LCD
–        Time Lapse Recording
–        High Speed Burst/50 frames per seconde *
–        3D weergave op 3D compatible TV/AVCHD compatible blu-ray speler/recorder
–        VIERA Link

*  Functie is niet beschikbaar bij gebruik van de 3D lens.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.