Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Avatar 3D komt weer in de bioscoop met nieuw materiaal

Geschreven door
Geplaatst op11 juli 2010, 14:55 Categorie3D Films

Het is officieel; Avatar komt deze herfst weer naar de bioscopen, met een volle 8 minuten aan extra materiaal. Begrijp me niet verkeerd, Avatar was een van de beste films die we op het grote scherm hebben mogen bewonderen, maar 160 minuten was absoluut het langst dat ik ooit een 3D films heb gekeken. Met die extra 8 minuten zal de film bijna 170 minuten worden, wat de tolerantie voor het dragen van een 3D bril flink op de proef zal stellen.

Volgens Fox is de reden om Avatar terug in de bioscoop te brengen dat het aantal beschikbare digitale 3D projecties zeer hard gestegen is. Ook film bezoekers die de film in 3D gemist hebben, maar ook fans die gewoon nog een keer terug willen keren naar Pandora, krijgen nu een extra kans.

Ik vermoed ook dat het is om de film vers in het geheugen van de mensen te houden voor de lancering van Avatar 3D op Blu-ray aan het eind van dit jaar.

Voor Nederland is er nog geen release datum bekend, voor overige landen zie www.avatarmovie.com.

 • Delen:

Reacties

 1. Henk
  31 oktober, 2010 om 9:55

  Er komen nu heel veel films uit op 3D Het is jammer dat 98% niet in 3D is opgenomen
  De gewone films worden omgezet naar 3D wat ook weer ten kosten gaat van de kwaliteit Ik vind dat er bij de films in de bioscoop of op dvd er bij vermeld moet worden
  hoe deze films zijn opgenomen En zolang de films worden omgezet zal ik zeker geen 3D TV of film kopen

  • Martijn
   31 oktober, 2010 om 12:22

   Daar heb je gelijk in. Veel films worden softwarematig omgezet en dan is het afhankelijk van de kwaliteit van dit proces of dit een succes wordt. De industrie is hier zelf ook achter en ik denk dat dit snel teruggedraaid zal worden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.