Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Waarom universele 3D brillen niet bestaan

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2010, 20:43 Categorie3D Blu-ray

Sommige consumenten haten alles dat met 3D te maken heeft en waarschijnlijk besteden ze ongelooflijk veel tijd aan het zoeken van feiten om te ondersteunen dat 3D een gimmick is en tot niets zal leiden. Een van de meest recente zogenaamde bewijzen was het feit dat een 3D bril van de ene 3D TV niet compatibel is met een andere 3D TV. We zijn het ermee eens dat dit niet ideaal is, maar aan de andere kant hebben we dit ook altijd gedacht van de afstandsbedieningen van al onze home cinema componenten.

XpanD is van plan om haar X103 universele 3D shutter brillen snel te introduceren, maar werken deze echt zo goed als de brillen die we bij een 3D TV krijgen? Puur en alleen compatibel zijn met het infrarood sync signaal is niet voldoende. 3D brillen zijn vaak ook nog eens getint om de beeldkwaliteit te optimaliseren – zoals het toevoegen van een bepaalde tint om kleuren te corrigeren op een 3D TV. Daarnaast blokkeren de brillen ook licht en een 3D bril van een LCD kan wellicht teveel licht blokkeren om gebruikt te worden met een 3D plasma TV.

Dit klinkt natuurlijk als reden tot zorgen, maar het klinkt ook als een probleem dat overwonnen kan worden met goede kalibratie technieken. Maar, aan de andere kant moet iedereen dan nog steeds dezelfde 3D brillen gebruiken dus zo streef je het doel weer voorbij…

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.