Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Review: Panasonic DMP-BDT300 3D Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2010, 15:56 Categorie3D Blu-ray reviews

De DMP-BDT300 bevat de meeste features die Panasonic ooit in een speler verpakt heeft. Het is een speler die er gewoontjes uit ziet, maar die ook een grote hoeveelheid ongelooflijke mooie nieuwe technieken bevat. Panasonic belooft veel goeds met deze nieuwe revolutie, waarvan 3D natuurlijk het hoogtepunt is.

Design en aansluitingen

Meest voor de hand liggend is dat de compatibiliteit met 3D Blu-ray voor wat veranderingen heeft gezorgd bij de standaard Blu-ray speler connectie configuratie. Bijvoorbeeld de twee HDMI uitgangen aan de achterkant, waarmee je ook gewoon met een niet-HDMI 1.4a receiver kunt werken voor HD audio. De andere uitgang gebruik je dan om het 3D video signaal rechtstreeks naar de TV te sturen. Maar ook zijn er veranderingen waar te nemen binnenin de speler. Zo heeft de BDT300 een nieuwe UniPhier chipset en een aantal hoge kwaliteit audio componenten.

Net als de Panasonic Viera TV series kun je via de speler toegang krijgen tot de Viera Cast portal, waar je verschillende ‘apps’ tegenkomt als Picasa en YouTube. Wel is de mix van content ietwat anders dan die van de TV series.

De speler is verder DLNA gecertificeerd, maar dat is helaas geen garantie voor multimedia playback. Deze speler kan alleen JPEG, MP3 en AVCHD bestanden afspelen via DLNA. Er is (nog) geen ondersteuning voor DivX, AVI, of MKV bestanden. Via USB kun je daarentegen wel DivX(HD) en .MKV bestanden afspelen.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit met zowel 2D als 3D Blu-ray bronnen is overweldigend te noemen. Het niveau van weergave van de details is uiterst hoog. Alhoewel de 3D brillen een zeer grote hoeveelheid aan licht absorberen was de vloeiende weergave an diepte van de beelden erg mooi. Beelden worden zonder vormen van ruis of artifacts weergegeven.

Diep binnenin de DMP-BDT300 (of het jongere broertje, de DMP-BD85) is er veel veranderd aan de verwerking van beelden om nog een betere beeldkwaliteit te verkrijgen van Blu-ray materiaal. De sleutel hier is een precision chroma upconversie technologie (PHL Reference Chroma Processor Plus). Blu-ray discs encoderen kleur in een 8 bit 4:2:0 format. Maar om het via HDMI te versturen moet het vertaald worden naar een 4:2:2 of 4:4:4 format. Panasonic heeft dit proces verder verbeterd met een techniek genaamd Adaptive High-Precision 4:4:4 om zo een betere frequentie response te krijgen.

De BDT300 is niet alleen een geweldige Blu-ray speler, maar het is waarschijnlijk ook de beste DVD speler die Panasonic ooit gemaakt heeft. De beelden worden ook weer haarscherp weergegeven, met rijke en natuurlijke kleuren.

Een andere duidelijk verbetering is de laadtijd van discs. Deze ligt veel lager dan bij voorgaande modellen.

Audiokwaliteit

Wanneer het aankomt op de audio kwaliteit is de BDT300 een perfectionist. Dankzij de hoge kwaliteit audio componenten en nieuwe technieken om jitter en ruis de verminderen in LPCM en bitstream audio outputs geeft de speler een zeer natuurgetrouwe en volle audiokwaliteit voor zowel muziek als film audio. Natuurlijk is de speler ook compatibel met de standaard HD audio formaten.

De wellicht meest interessante feature zit verborgen in de audio menu’s. Deze feature, genaamd Tube Sound, staat voor het jarenlange werk van Masahiro Yamasaki, Panasonic’s Chief Engineer. Yamasaki heeft jarenlang gewerkt om de audio apparaten van Panasonic te tunen and Tube Sound is het resultaat van een project om de warmte en tonaliteit buizen versterkers naar de huidige digitale audio apparatuur te brengen.

Conclusie

Over het algemeen is de DMP-BDT300 een vooraanstaande Blu-ray speler doe toevalligerwijs ook een perfecte 3D weergave in zich heeft. De beeld- en audiokwaliteit is van de bovenste plank. Als je iets moet zoeken wat de speler mist is het de gelimiteerde mogelijkheden in DLNA streaming.

prijsvergelijking
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.