Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

PlayStation 3D games en PlayStation Move introductie

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2010, 21:43 Categorie3D Blu-ray

Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) kondigde gisteravond, tijdens de persconferentie op de E3 in Los Angeles, een serie nieuwe producten en diensten aan die de sterke PlayStation positie binnen de entertainmentbranche benadrukken. Eerder dit jaar werd al duidelijk dat PlayStation grootse plannen heeft met de introductie van nieuwe 3D technologie en de aankondiging van de PlayStation Move motion controllers en games. Nu wordt hier een nieuwe line-up voor de PlayStation 3 (PS3) aan toegevoegd met onder meer inFAMOUS 2, Twisted Metal, Gran Turismo 5, LittleBigPlanet 2 en Killzone 3.

Stereoscopisch 3D
SCEE kondigt aan dat enkele van hun grootste franchises gebruik zullen maken van de geavanceerde stereoscopische 3D technologie. Voorbeelden hiervan zijn MotorStorm Apocalypse, Killzone 3, The Sly Raccoon Collection en Gran Turismo 5. Ook andere uitgevers omarmen de 3D technologie met de nieuwste games: Crysis 2 (Electronic Arts), Mortal Kombat 9 (Warner Brothers), Shaun White Skateboarding en Ghost Recon: Future Soldier (Ubisoft) en Tron 2: Evolution The Game (Disney).
In tegenstelling tot andere gameconsoles beschikken alle 35,7 miljoen PS3-consoles die wereldwijd in omloop zijn – na een gratis firmware update – over de mogelijkheid om 3D games af te spelen. Momenteel zijn er vier 3D games verkrijgbaar via het PlayStation Network: PAIN, MotorStorm Pacific Rift, Super Stardust HD en WipEout HD. Als kers op de taart zal het PS3-systeem later dit jaar van een update voorzien worden die het mogelijk maakt om 3D Blu-ray films af te spelen.

PlayStation Move
SCEE kondigde ook aan dat de nieuwe PlayStation Move motion controller vanaf 15 september in Europa en andere PAL-gebieden verkrijgbaar zal zijn voor een adviesprijs van €39,99 (maximaal aanbevolen retailprijs). De PlayStation Move navigation controller, welke gebruikt kan worden in combinatie met de motion controller, zal vanaf dezelfde dag verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van €29,99 (maximaal aanbevolen retailprijs). Met 16 games beschikbaar op de dag van release en 40 titels die later dit jaar verschijnen, zullen zowel casual als hardcore gamers voldoende keuze hebben om zich klaar te maken voor ’s werelds meest nauwkeurige bewegingsgestuurde game-ervaring ooit. De volgende PlayStation Move titels zijn tijdens de E3 aangekondigd:

– Sorcery
– SingStar Dance
– Heroes on the Move (werktitel)
– SOCOM 4
– Heavy Rain Move Edition
– echochrome ii
– EyePet
– Sports Champions
– Tumble
– Beat
– Time Crisis: Razing Storm
– Toy Story 3
– Tiger Woods PGA Tour 11

PlayStation 3
PlayStation laat zien wat er op gamegebied allemaal mogelijk is en weet creatieve innovaties te combineren met een krachtige technologie. SCEE legt de lat voor het komende boekjaar hoog met een mooie line-up voor de PS3:

Wordwide Studios First Party titels:
– Twisted Metal
– inFAMOUS 2
– Killzone 3
– Gran Turismo 5
– SOCOM 4: US Navy SEALS
– SingStar Guitar
– Final Fantasy XIV (Square Enix)
– Mafia 2 (Take-Two)
– Assassin’s Creed: Brotherhood (Ubisoft)
– Metal Gear Solid: Rising
– Mortal Kombat 9
– Tron 2
– Shaun White Skateboarding
– Call of Duty, Black Ops

Bron: Sony

  • Delen:

Reacties

  1. Pim
    20 juni, 2010 om 16:07

    Ik kan niet wachten tot alles 3d is en dat je er geen brilletje voor nodig hebt 😛

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.