Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Nintendo 3DS met 3D gaming en 3D films

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2010, 21:33 Categorie3D Films

Nintendo heeft de nieuwste versie van de DS onthuld tijdens de E3 show. De Nintendo 3DS heeft als nieuwste en meest vooruitstrevende feature 3D weergave, zonder het gebruik van een 3D bril. De 3DS is de eerste handheld game unit die 3D biedt via een 16:9 scherm. Verder bevat de 3DS een bewegingssensor, een gyrosensor en zelfs een Slide Pad, die analoge input in 360 graden mogelijk maakt.

De Nintendo 3DS heeft een bovenste scherm van 6,4 cm en een onderste touchscreen van 7,7 cm. De techniek die gebruikt wordt voor 3D weergave is de parallel barrier techniek. Hiermee wordt een autostereoscopisch 3D effect gecreëerd waar geen bril voor nodig is. De 3D techniek is alleen effectief wanneer je dichtbij het scherm zit en kan alleen ervaren worden vanaf één exact punt. Dit is de reden waarom deze techniek voor TV toepassingen niet bruikbaar is, maar gaming toepassingen juist uiterst interessant. De 3DS komt met een aanpasbare slider waarmee je het 3D effect kunt instellen, van maximum diepte tot gewoon 2D.

Naast een selectie van 3D games komt Nintendo ook met 3D film materiaal op een cartridge. Helaas kon Nintendo nog geen mededelingen doen over mogelijke 3D films titels die voor de 3DS beschikbaar zullen zijn. Wel komen er bij de lancering 3D trailers van Disney en Warner films beschikbaar.

Maar dat is niet alles wat de 3DS kan. Ook kun je met het apparaat digitale 3D foto’s maken via de twin-lens camera.

prijsvergelijking
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.