Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Net5 in 3D te zien bij Ziggo

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2010, 20:16 Categorie3D tv's

SBS en Ziggo hebben vandaag bekend gemaakt dat Ziggo 3D content van SBS gaat uitzenden op haar 3D demokanaal. Dit kanaal is beschikbaar vanaf september 2010. SBS waardeert haar reguliere Net 5 programma’s softwarematig op naar 3D, terwijl het nachtprogramma wordt uitgezonden in native 3D (origineel 3D materiaal). SBS en Ziggo streven er naar om televisiekijken steeds meer een belevenis te maken. Volgens Ziggo zal dit kanaal ook nog andere 3D content bevatten, maar vormen de programma’s van SBS een belangrijk deel.

André Kreuzen, Zakelijk Directeur SBS: “Hoewel we nog aan het prille begin staan van het 3D-televisie tijdperk en er nog nauwelijks geschikte 3D content beschikbaar is, willen we nu al ervaring opdoen met 3D uitzendingen. We zullen dit niet alleen doen maar ook anderen in dit experiment betrekken. Op deze manier kunnen we samen met onze partners de mogelijkheden en onmogelijkheden van 3D televisie leren kennen. Welke content is wel en welke is niet geschikt voor 3D televisie of hoe ga je om met ondertiteling als er net iets door het beeld naar buiten steekt op dezelfde plek? Doorgifte via het 3D-demokanaal van Ziggo sluit hier uitstekend bij aan”.

Alles wat je nodig hebt om het 3D demo kanaal te bekijken is een 3D bril en een 3D TV. Helaas is het softwarematig omzetten van 2D materiaal naar 3D niet uitmuntend in kwaliteit. Of dit de consument dan ook echt zal overtuigen van 3D is nog de vraag. Wij zouden graag meer native 3D programma’s terug zien.

Bron: Ziggo

 • Delen:

Reacties

 1. Gerard
  15 juni, 2010 om 13:04

  Met een Samsing 3d kan je alles al softwarematig omzetten van 2d naar 3d. Dat niet elke uitzending hiervoor geschikt is is een ander verhaal.

  • Martijn
   15 juni, 2010 om 18:27

   Precies wat je zegt; De kwaliteit van het omzetten naar 3D valt helaas te vaak tegen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.