Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Microsoft display biedt 3D zonder bril

Geschreven door
Geplaatst op14 juni 2010, 20:37 Categorie3D lcd

Microsoft’s Applied Sciences Group heeft een nieuwe lens ontwikkeld welke het mogelijk maakt om 3D te bekijken zonder het gebruik van die lastige 3D brillen. De lens heeft een dun design van ongeveer 11mm dik aan de bovenkant en 6mm aan de onderkant. Doordat de lens zo klein is kan deze gemakkelijk in LCD of plasma schermen verwerkt worden.

Microsoft’s prototype 3D display dat uitgerust is met deze lens bevat een camera die blijkbaar de kijkers volgt en het licht stuurt en controleert door LED’s aan de onderkant van de lens aan en uit te schakelen.

Het display zou het mogelijk moeten maken om meerdere beelden tegelijkertijd weer te geven, waarmee 3D video voor twee verschillende personen tegelijkertijd weergegeven kan worden (een beeld voor elk oog), ongeacht waar de persoon zich bevindt. 2D video kan voor maximaal vier personen weergegeven worden (een beeld voor elk persoon).

Bekijk hier de video

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.