Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Eerste review Samsung C9000 3D LED TV is binnen!

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2010, 16:08 Categorie3D lcd reviews

Het eerste oordeel over het topmodel 3D LED TV van Samsung, de C9000 serie, is binnen. T3.com heeft een review gepubliceerd van de prijzige UE55C9000 3D TV en noemt het model ‘naar onze mening de beste LED LCD TV die Samsung ooit geproduceerd heeft.’

De looks van de TV scoren bij de review erg hoog. Vooral het zeer dunne design en het aluminium chassis zijn grote pluspunten en zetten het model een aantal stappen boven het UE46C7000 broertje. De bouw van het model is buitengewoon goed. Ongelooflijk dun en toch zeer stabiel en degelijk. Volgens T3.com zal dit model menig hoofd doen keren.

Er zijn ook nadelen te vinden; Het feit dat je speciale adapters nodig hebt om apparatuur aan te sluiten aan de TV is er een van. De TV is te dun om aansluitingen te herbergen en om deze reden zijn de aansluitingen te vinden in de standaard. De TV komt met een selectie aan adapters die weer speciale locks hebben om ze te plaatsen. Dit proces is lastig en gewoon onnodig volgens T3.com. Ook de Wifi afstandsbediening wordt omschreven als ‘erg lastig om te gebruiken’.

Beeld kwaliteit & crosstalk

De beeld kwaliteit is indrukwekkend. 2D beelden worden zonder enige vorm van kwaliteitsverlies weergegeven en zitten vol detail. De extreme scherpte van Full HD beelden is verbazingwekkend. Ook de zwartwaarden zijn goed en de kleuren levendig. Gedurende bewegingen is er soms sprake van verlies van detail, maar de algemene beeld kwaliteit van SD en HD bronnen is zeer entertaining.

De TV is getest met zowel 3D Blu-ray content als een demo 3D kanaal van Sky. Volgens T3.com is de diepte van het beeld en de vloeiende weergave erg goed, maar aan de andere kant is het niet lastig om crosstalk problemen te ontdekken (waar overigens alle Samsung modellen last van schijnen te hebben). Samsung’s SSG-2100AB 3D brillen zijn redelijk ok om te dragen, ahoewel mensen die al een bril dragen de ruimte tussen het gezicht en de bril wat krap zullen vinden.

Conclusie

De review heeft als conclusie dat de UE55C9000 een triomf voor design en technologie en waarschijnlijk de beste LCD LCD TV die Samsung ooit geproduceerd heeft. Design en prestaties maken deze TV een van de beste in de LED LCD markt. En alhoewel de 3D prestaties niet zo goed zijn als die van rivaal Panasonic, is het verschil tussen beide merken kleiner dan je zou denken.

prijsvergelijking
vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.