Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Eerste professionele Full HD 3D schermen ter wereld van Panasonic

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2010, 18:46 Categorie3D tv's

Panasonic introduceert de eerste professionele Full HD 3D plasmaschermen (NeoPDP). Naast de Full HD 3D modellen met een beelddiagonaal van 103 en 85 inch introduceert Panasonic tevens ’s werelds grootste model van maar liefst 152 inch (3,86 meter).   De eerste modellen zullen vanaf begin 2011 verkrijgbaar zijn.

Panasonic beschikt over een schat aan ervaring op het gebied van professionele 2D plasmaschermen met grote afmetingen. In 2006 werd een Full HD model van 103 inch geïntroduceerd, waarna het in 2009 de beurt was aan een Full HD model van 85 inch. Beide modellen werden alom geprezen vanwege het feit dat ze aan de eisen voldoen van een uitgebreide groep professionele klanten op het gebied van digital signage en zakelijke presentatieschermen.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe professionele 3D modellen heeft Panasonic haar unieke  PDP technologieën nog verder geavanceerd. Deze technologieën omvatten onder andere de hoogste contrastratio binnen de industrie van maar liefst 5.000.000:1 voor een verbluffende zwartreproductie; snelle aandrijftechnologie om de schermresolutie voor bewegende beelden te bewerkstelligen en Crosstalk Reduction-technologie, een cruciaal vereiste voor de weergave van duidelijke en kraakheldere 3D beelden.

De recentelijk ontwikkelde ultrasnelle aandrijftechnologie zorgt voor heldere en uiterst gedetailleerde 3D videobeelden; zelfs op ultragrote schermen. De gloednieuwe, ingebouwde “professional quality engine” verdubbelt de kleurreproduceerbaarheid met 30-bit in vergelijking met conventionele modellen. Deze ontwikkelingen stellen ’s werelds eerste ultragrote Full HD 3D plasmaschermen in staat kwalitatief hoogwaardige 3D videobeelden op nauwkeurige wijze in hoge kwaliteit te reproduceren. Hierdoor ontstaat een ervaring waarbij het publiek het idee heeft deel uit te maken van een scène.  Het scherm van 152 inch kan zelfs beelden van mensen op ware grootte weergeven.

Mogelijk gebruik:

  • 3D simulatie: 3D simulaties op ware grootte kunnen de ontwerpnauwkeurigheid aanzienlijk verbeteren, de productietijd verkorten en de ontwerpflexibiliteit vergroten.
  • Winkels –  3D showrooms: 3D video’s op een ultragroot scherm, dat dankzij de verbluffende kwalitatief hoogwaardige 3D beelden door bijvoorbeeld autoverkopers of in de huisvestingssector gebruikt kan worden als verkoopinstrument voor productpresentaties en -demonstraties.
  • Amusement – Meeslepende 3D games: 3D games op ultragrote schermen bezorgt meerdere spelers een meeslepende ervaring, waarbij ze het gevoel hebben dat ze midden in hun game zitten.
  • Productie: 3D filmproductie voor omroepmaatschappijen

Naar aanleiding van een groeiende vraag naar een breed assortiment aan 3D systeemoplossingen om te voldoen aan uiteenlopende wensen van klanten op de professionele 3D markt, heeft Panasonic op 3 juni in Japan het Panasonic 3D Innovation Center geopend voor klanten op de 3D markt. Panasonic wil door middel van dit nieuwe centrum de relatie met haar klanten verder versterken. Daarnaast wil men 3D gerelateerde technologieën en diensten ontwikkelen om totaaloplossingen te bieden waarmee men kan  voldoen aan de wensen van klanten en om nieuwe vraag te genereren.

Panasonic heeft zich ten doel gesteld de innovatie op het gebied van 3D te versnellen op de mondiale, professionele markten, om op basis van haar 3D technologieën een nieuwe thuiskijkomgeving en een nieuwe video-industrie te creëren en zodoende een revolutie aan te voeren binnen de 3D industrie.

Bron: Panasonic

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.