Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

ViewSonic lanceert 3D-Ready projector

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2010, 17:18 Categorie3D Projectors

ViewSonic heeft een nieuwe projector gelanceerd, genaamd de PJD6531w. Deze projector kan zowel 3D als 2D beelden weergeven. In 2D modus kun je een beeld van 1280 bij 800 pixels krijgen en in 3D modus een beeld van 720p (Het vroegere HD-Ready).

De PJD6531w kan een projectie weergeven die varieert tussen de 27 inch en 300 inch, op een afstand van minimaal 1,8 meter van het projectiescherm. Naast de redelijke resolutie, voor een projector althans, geeft de projector een helderheid van 3000 Lumens en een contrast ratio van 3.200:1. Door middel van een HDMI aansluiting kun je HD en 3D beelden weergeven.

Mocht je niet met een versterker of receiver werken bevat de projector ook nog twee ingebouwde luidsprekers die ieder een vermogen van 5 Watt hebben.

De PJD6531w zal deze maand in de VS gelanceerd worden voor een omgerekende prijs van 770 euro. Of en wanneer de projector naar Nederland komt is nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. MANU
  11 mei, 2010 om 4:13

  Beste Martijn,

  Weet jij soms als deze projector met één van de 3D blu-ray spelers gaat werken? Dus ik wil zeggen dat je het effect krijgt gelijk een stereoscopic 3D. Want deze projector is wel een 1.3 HDMI en geen 1.4 ,ben ik juist?
  Ik heb persoonlijk geen intresse in 3D tv’s maar wel in projectors natuurlijk.
  Liefs dat hopelijk EPSON met een 3D prjector op de markt gaat komen maar dat zal waarschijnlijk nog lang gaan duren want het is een LCD hé en geen DLP.

  MVG,
  Manu.

  • Martijn
   11 mei, 2010 om 19:09

   Beste Manu,
   Helaas kan deze projector geen 3D Blu-ray films weergeven. Daar heb je een HDMI 1.4 aansluiting (met andere elektronische circuits) voor nodig, wellicht door middel van een firmware upgrade. Wel kun je via de PC met 3D software werken of via de PS3 3D games afspelen. Kijk hier voor meer info. Wellicht is het nog even wachten voor een betere oplossing.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.