Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

3D brillen werken toch met andere 3D TVs!

Geschreven door
Geplaatst op2 mei 2010, 12:00 Categorie3D Accessoires

Het feit dat 3D brillen van het ene merk niet compatibel zijn met de 3D TV van een ander merk is een groot struikelblok in het acceptatie van 3D in de huiskamer. Het is gewoon raar dat je niet je eigen 3D bril mee kunt nemen naar een vriend om een voetbalwedstrijd of film op een andere 3D TV in 3D te bekijken.

Ondanks dat de standaarden en formaten voor Full HD 3D zeer goed uitgetekend zijn en ook geaccepteerd zijn door de fabrikanten in 2009, is blijkbaar iedereen vergeten om een uniforme standaard te ontwikkelen voor active shutter 3D brillen. Maar, de website HCC (Home Cinema Choice) heeft een manier ontdekt om hier omheen te werken.

Terwijl Samsung en Panasonic brillen officieel niet compatibel zijn met elkaar, heeft HCC ontdekt dat wanneer je een van de twee 3D brillen ondersteboven draagt deze werkt op de 3D TV van het andere merk. Een editor van de website heeft op deze manier succesvol een film op een Panasonic 3D TV kunnen kijken met 3D bril, en vice versa. Natuurlijk is het geen erg comfortabele ervaring, en je ziet er nog stommer uit dan dat je er al uit ziet met een 3D bril, maar het werkt wel!


Samsung heeft tegenover HCC laten weten dat dit inderdaad kan kloppen. De plaatsing van de gepolariseerde lenzen in de brillen is door beide merken omgedraaid. Verder geeft Samsung aan dat ze denkt dat de verschillende fabrikanten over niet al te lange tijd samen gaan komen op het gebied van active shutter brillen om zo een algemene standaard te creëren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.