Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Update: Onkyo voegt 3D update toe aan home cinema lijn

Geschreven door
Geplaatst op8 april 2010, 13:00 Categorie3D Receivers

UPDATE:

Onkyo heeft bevestigd dat haar nieuwe 2010 lijn AV receivers, welke start bij 269 euro, compatible is met alle 3D formaten die aan de laatste HDMI 1.4 versie (HDMI 1.4a) toegevoegd zijn. De receivers werken met zowel het 3D signaal (1080p) van 3D Blu-ray spelers als met het 3D signaal voor 3D uitzendingen (Half 3D).

Onkyo laat weten dat haar home cinema producten die vanaf maart 2010 beschikbaar zijn compatible zijn met de “Side-by-Side” en “Top-and-Bottom” 3D video formaten. Deze formaten zijn aan HDMI 1.4 toegevoegd door de HDMI Licensing organisatie, LLC, en worden gebruikt voor het uitzenden van 3D content via de kabel (of satelliet).

De HDMI 1.4a versie is de vinden op de recent geïntroduceerde TX-SR308, TX-SR508 en TX-SR608 receivers, HT-S3305, HT-S5305, HT-S6305 en HTX-22HDX home cinema systemen. Ook worden de home cinema receivers en home cinema alles-in-één systemen die later dit jaar gepresenteerd worden ook voorzien van de laatste HDMI versie.

 


ORIGINEEL BERICHT:

Onkyo heeft haar budget/mid-end lijn home cinema producten ververst door ze uit te rusten met features voor de 3D ervaring. Zowel receivers, als speakers en Blu-ray spelers hebben een update gekregen, maar de prijzen zijn nog redelijk goed te noemen – met vrijwel geen producten boven de 500 euro.

3D-Ready receivers
Als eerste hebben we de TX receiver lijn van Onkyo. De complete lijn is uitgerust met HD audio codes (Dolby TrueHD, DTS HD Master Audio) en het topmodel (de TX-SR608) is ook nog eens THX gecertificeerd. Daarnaast bevatten de receivers natuurlijk de HDMI 1.4 aansluitingen voor het doorsturen van 3D signalen.

Home cinema systemen
Qua home cinema systemen heeft Onkyo de HTX-22HDX gelanceerd, met de optionele SKS-22SX speakers. de 22HDX is een 2.1 home cinema systeem met HD audio decoding en een HDMI 1.4 aansluiting voor 3D.

Voor diegenen die een 5.1 setup willen hebben komt Onkyo met de HT-S6305, HT-S5305 en de HT-S3305 modellen. Ook deze systemen zijn allemaal uitgerust met een HDMI 1.4 aansluiting en bieden ondersteuning voor de meest recente audio formaten.

Budget Blu-ray
Ook heeft Onkyo haar Blu-ray lijn uitgebreid met de BD-SP308. Alhoewel het een instapmodel is ondersteunt de speler geen HDMI 1.4, maar maakt hij gebruik van een HDMI 1.3 aansluiting. Wel krijg je upscaling naar 1080p en BD-Live functionaliteit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.