Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Uitleg actieve en passieve 3D brillen

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2010, 18:48 Categorie3D Accessoires

We hebben al heel wat informatie over 3D TV op onze informatie pagina’s staan, maar wellicht ontbrak dat beetje informatie over 3D brillen nog. We kregen nog steeds veel vragen over of een bril wel echt nodig is en welke brillen je dan moet gebruiken. Om deze reden hebben we een nieuwe 3D TV informatie pagina opgezet om uitleg te geven over de twee verschillende soorten 3D brillen; actieve en passieve brillen. Lees hieronder een introductie over deze twee soorten 3D brillen en lees daarna snel verder op de informatie pagina.

Passieve 3D brillen

Passieve 3D brillen zijn 3D brillen die geen stroom nodig hebben – in de vorm van batterijen of een accu – om 3D content te bekijken. De twee belangrijkste soorten passieve brillen zijn anaglyph en gepolariseerde 3D brillen. Een van de grootste voordelen van passieve brillen is de prijs. Aangezien ze geen stroomtoevoer of een aangestuurde lens nodig hebben zijn de kosten voor het maken van een passieve bril zeer laag. Lees verder..

Actieve 3D brillen

Actieve 3D brillen hebben wel een stroom bron nodig om de lenzen in de bril aan de sturen. Voor actieve shutter brillen is er ook een mechanisme nodig om de 3D brillen te synchroniseren met de 3D TV. Deze brillen worden het meest gebruik voor het bekijken van 3D content op TV. Lees verder..

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.