Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sharp komt met Quattron LED 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2010, 23:23 Categorie3D lcd

Sharp heeft haar nieuwe Quattron 3D LED/LCD TV’s gepresenteerd. De Quattron / Quad Pixel technologie is de eerste techniek die 4 sub pixel kleuren gebruik – naast rood, groen en blauw ook geel – en niet 3 kleuren als standaard LCD TV’s. De LE920 LED TV van Sharp zal ook een 3D update krijgen.

Sharp zegt van plan te zijn de 3D TV’s tot 60 inch te fabriceren en gebruik dezelfde – frame sequential – 3D methode als de andere LCD en plasma fabrikanten. Deze methode omvat het gebruik van active shutter 3D brillen.

Volgens Sharp hebben haar 3D panels een veel hogere helderheid (nodig voor 3D omdat 3D brillen het licht dimmen) en een zeer lage crosstalk om de best mogelijke 3D beelden en bewegende beelden te verzekeren.

Voor de zomer moeten de eerste Sharp 3D TV’s in Japan de markt op gaan. Later dit jaar zijn de VS en Europa aan de beurt.

De LE920 LED TV van het merk zal komend jaar omgevormd worden tot een 3D TV en de naam zal dan waarschijnlijk veranderen in de LE925.

Bekijk hier de complete Sharp 2010 line-up

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.