Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

LG kondigt LD950 passive shutter 3D TV aan voor UK markt

Geschreven door
Geplaatst op2 april 2010, 0:01 Categorie3D lcd

Net als iedere andere fabrikant in de display industrie probeert LG de best mogelijk manier te vinden om te profiteren van de komende ‘3D explosie’. Het merk heeft er daarom voor gekozen om niet alleen van de active shutter (wissel projectie) technologie gebruik te maken, maar ook een TV te introduceren die gebruik maakt van passive shutter (polarisatie projectie) technologie.

Merken als Panasonic, Sony en Samsung maken alleen maar gebruik van active shutter brillen en wisselprojectie voor de weergave van 3D, maar LG wil dus met polarisatie projectie en gepolariseerde (passieve) 3D brillen een ander gedeelte van de 3D markt veroveren.

De TV die dit moet gaan die is de LD950 3D LCD TV. Waarschijnlijk gaat deze iets goedkoper zijn dan de active shutter familie. Qua features moeten we het doen met HDMI versie 1.4, 1080p Full HD weergave, externe opslag via USB 2.0 (met DivX HD, MP3, en JPEG ondersteuning) en als mooie bijkomstigheid krijg je vier paar gepolariseerde brillen bij je aankoop, wat je toch wel mag verwachten als ze voor nog geen paar euro te maken zijn.

De LD950 wordt voorlopig alleen in de UK uitgebracht, maar een echte release datum en/of prijs is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.