Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Dolby onthult nieuw 3D audio formaat voor Toy Story 3

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2010, 11:00 Categorie3D Films

Dolby heeft onthult dat ze een nieuwe audio codec gebruikt voor Pixar’s nieuwste film Toy Story 3, genaamd Dolby Surround 7.1. Een select gezelschap van bioscopen zal de nieuwe audio track gebruiken, welke geoptimaliseerd is voor de huidige 3D films.

Volgens Dolby zal Toy Story 3 met een 7.1 mix de lat hoger leggen voor bioscoop eigenaren en hun klanten. Dolby Surround 7.1 zal 2D films een mooie audio boost geven, maar bij 3D films komt het nieuwe formaat echt tot zijn recht, aangezien het ontworpen is om het publiek nog meer onder te dompelen in de bioscoop ervaring en driedimensionale kwaliteiten van de film te matchen.

7.1 Surround werkt met vier surround zones; links surround, rechts surround en de nieuwe back surround links en back surround rechts zones. Binnen deze ‘zones’ bevinden zich acht audio kanalen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.