Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Twee 3D technieken: Full en Half 3D

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2010, 16:38 Categorie3D Software

Wie dacht dat de implementatie van 3D voor ons als consument gemakkelijk zou verlopen heeft het mis. Er zijn al verschillende technieken voor 3D geïntroduceerd en ook binnen deze technieken zijn er weer verschillende vormen om 3D weer te geven op een TV. Full 3D en Half 3D zijn de belangrijkste weergave technieken voor 3D. Om deze reden hebben we een aparte informatie pagina toegevoegd met een uitleg over Full en Half 3D en de verschillen tussen beiden.

Lees hieronder vast een introductie over de 3D weergave technieken en lees daarna snel verder op de informatie pagina.

Binnen de 3D techniek zijn er weer twee soorten van weergave. De ene soort (Full 3D) wordt gebruikt bij 3D Blu-ray weergave en de andere soort (Half 3D) wordt gebruikt bij de 3D uitzendingen van 3D TV zenders. Het verschil tussen de twee weergave technieken mag dan redelijk groot zijn, maar een format strijd zoals we gezien hebben tussen Blu-ray en HD-DVD zal het niet worden. Dit komt vooral ook door het feit dat bijna alle 3D TV’s beide vormen van weergave gewoon accepteren. Je kunt het beter vergelijken als het verschil tussen een Full HD TV en een HD-Ready TV.

Full 3D – Sequentieel

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.