Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony Blu-ray spelers doen 3D in 1080p, zelfs met HDMI 1.3

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2010, 14:44 Categorie3D Accessoires

Er was de afgelopen tijd wat verwarring ontstaan over het feit dat de nieuwe Sony 3D Blu-ray spelers gebruik maken van HDMI versie 1.3. Geruchten gingen deden al de ronde dat deze 3D Blu-ray spelers een lage resolutie 3D zouden weergeven, ook wel “Half 3D” genoemd, als gevolg van de te weinig bandbreedte in de connector.

De “Half 3D” techniek wordt bijvoorbeeld toegepast nieuwe 3D TV zenders als DirecTV 3D. Beelden voor het linker en rechter oog worden naast elkaar weergegeven in een halve resolutie (helft van Full HD) om bandbreedte te besparen of wanneer deze er simpelweg niet genoeg is.

Engadget heeft navraag gedaan bij Sony over wat toekomstige gebruikers kunnen verwachten van de 3D producten wanneer de 3D schijfjes verkrijgbaar zullen zijn. Gelukkig liet Sony als snel weten dat het “Half 3D” verhaal absoluut niet het geval is. Volgens Sony zullen de nieuwe 3D-Ready modellen Blu-ray spelers gewoon Full HD 1080p resolutie naar elk oog kunnen sturen. De spelers en home cinema sets ondersteunen de HDMI 1.4 specificaties voor 3D playback, maar ze ondersteunen nog niet alle specificaties waaraan HDMI 1.4 moet voldoen, dus die naam (1.4) heeft het merk er nog niet aan kunnen (mogen) geven.

Misschien maakt het de keuze voor je volgende speler iets makkelijk, maar we hebben nog van geen één fabrikant gehoord dat 3D in een lagere resolutie afgespeeld zal worden als gevolg van bandbreedte issues.

Meer informatie: HDMI versies

Meer informatie: Wat heb je nodig voor 3D?

Meer informatie: Full & Half 3D

Bron: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. T. N. Vogelaar
  09 februari, 2013 om 14:45

  Graag zou ik een oplossing vinden voor het volgende probleem:
  Mijn Samsung 3D Blue Ray speler van het type BD-6100 laat zich niet koppelen met de bijgeleverde 3D brillen.

  • Martijn Chel
   09 februari, 2013 om 14:49

   De brillen moeten ook gekoppeld worden met de TV, niet de Blu-ray speler.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.