Panasonic SC-ZT2 draadloos 3D home cinema systeem

03 februari 2010 1 Minuut 0 Reacties
Panasonic-039-s-SC-ZT2-Wireless-Home-Theater-Full-HD-3D-PDPs-2

We zullen inmiddels allemaal wel weten dat Panasonic een hele hoop 3D producten gaat lanceren dit jaar, zoals de innovatieve Full HD 3D plasma schermen. Maar op de consument te voorzien van een complete home cinema ervaring komt Panasonic ook met een zeer innovatief, nieuw en draadloos 3D home cinema systeem, de SC-ZT2.

De SC-ZT2 kan Full HD 3D signalen vanuit een 3D Blu-ray speler doorsturen naar een 3D TV via een HDMI kabel, maar heeft voor de speakers geen bekabeling nodig. Daarnaast ondersteunt de SC-ZT2 een Audio Return Channel (ARC), wat het mogelijk maakt om het audio signaal van de TV terug te sturen naar de home cinema set (receiver) via de aangesloten HDMI kabel. Deze nieuwe feature zorgt er dus voor dat een extra optische (of digitaal coaxiale) kabel overbodig wordt; alles gaat via één kabel.

Het draadloze audio systeem omvat twee ultra dunne staande speakers en een draadloze receiver. Daarnaast heeft de set ondersteuning voor Dolby TrueHD en DTS-HD (7.1 kanaals) audio formaten, welke worden weergegeven via die enige twee speakers door middel van virtual surround. Elke speaker bestaat uit vier tweeters en een subwoofer met een grote (voor zo’n smalle speaker) diamater, welke lage frequenties tot diepe bass tonen perfect kan weergeven.

Over de prijs van de SC-ZT2 is nog niks bekend en helaas weten we ook nog niet zeker of de set in Nederland verkrijgbaar gaat zijn. In ieder geval zal dit home cinema systeem aan het begin van de zomer gelanceerd worden.

Reacties (0)