Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

HDMI 1.4a voor betere 3D ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2010, 21:32 Categorie3D Accessoires

De HDMI licensing organisatie heeft een vroege update voor HDMI 1.4 aangekondigd om zo de ondersteuning voor 3D technologie te verbreden. De nieuwe 1.4a versie zal verplichte ondersteuning voor verschillende uitzend (broadcast) 3D formaten bevatten, waarmee weergave apparatuur (3D TV’s) zich aan kan passen aan het type 3D signaal dat ontvangen wordt.

De eerste versie van HDMI 1.4 bracht dan wel 3D ondersteuning voor Blu-ray en games (1080p resolutie voor elk oog), maar omvatte niet de verschillende varianten die door bijvoorbeeld Sky en satelliet zenders gebruikt worden. Er zijn verschillende 3D transmissie technieken die in deze categorie vallen. De meest gebruikte is Side-by-Side (halve resolutie per oog) 1080i 3D, waarmee Sky werkt. Daarnaast wordt ook Top/Bottom 720p 3D veel gebruikt door bijvoorbeeld ESPN.

Met dit nieuws spreek de HDMI licensing eigenlijk tegen aangezien ze afgelopen jaar nog besloten heeft om geen versie nummers meer te gebruiken. Nu komt ze dan toch weer met een extra versie, wat het voor de consument niet makkelijker maakt. Hopelijk krijgen we snel meer duidelijkheid over wat ons nu te wachten staat en wat voor apparatuur en accessoires we echt nodig gaan hebben voor 3D.

Meer informatie: HDMI versies

 • Delen:

Reacties

 1. Frits
  28 september, 2010 om 13:49

  Kan je mij vertellen welke HDMI1.4 kabel ik zou moeten kopen wil ik in de toekomst naast mijn Yamaha RX-v467 receiver (ik zie door de bomen …… ik heb 1.4 kabels gezien rond de 20 Euro, maar ik heb ook kabels gezien die boven de 100 Euro komen.
  Kun je mij vertellen welke kabel ik minimaal zou moeten kopen ?

  • Martijn
   28 september, 2010 om 16:05

   Beste Frits,
   Elke HDMI 1.4a kabel moet voldoen (High Speed HDMI genoemd ook wel). De prijsverschillen zitten hem puur in de afscherming en aansluiting. Voor langere afstanden kun je beter afgeschermde kabels gebruiken. Maar, de gemiddelde HDMI kabel van 40/50 euro moet gewoon voldoen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.