Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sky lanceert 3D TV kanaal in april

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2010, 11:30 Categorie3D uitzendingen

Het is inmiddels officieel gemaakt; Sky zal Europa’s eerste 3D TV kanaal in april lanceren en komende zondag zal een eerste Live preview getoond worden. Het plan van Sky is om Sky 3D beschikbaar te maken voor alle Sky abonnementhouders die ook HD in het pakket hebben zitten en content in de vorm van films, sport, documentaires, entertainment en kunst te bieden.

Een groot voordeel voor abonnementhouders van Sky is dat het 3D kanaal gewoon zal werken met de bestaande Sky+ HD set-top-boxen en dat ze nu nog niet hoeven te betalen voor 3D content. Voor nu ziet Sky het als een bonus voor mensen die zich aanmelden voor een Sky HD abonnement. Natuurlijk heb je als kijker wel een 3D(-Ready) TV nodig om het volledige voordeel er ook uit te halen. Volgens Sky zal het 3D kanaal compatibel zijn met alle 3D TV’s die dit jaar in Europa uit gaan komen.

Komende zondag is de eerste test voor Sky 3D, met een live verslag van de voetbalwedstrijd tussen Arsenal en Manchester United. De wedstrijd wordt compleet in 3D opgenomen (naast de ‘gewone’ HD opnamen) en zal in speciaal geselecteerde kroegen door het land getoond worden. LG heeft ervoor gezorgd dat deze locaties voorzien worden van de eerste 3D-Ready TV’s van Europa. Wanneer 3D TV’s wat meer beschikbaar komen zal Sky haar 3D kanaal in April uitrollen naar nog honderd extra kroegen.

 • Delen:

Reacties

 1. ronald
  31 januari, 2010 om 16:35

  Niet erg handig om de set-top-box in een anaglyph beeld (rood/cyaan) af te beelden. Deze jaren ’60 indruk is echt achterhaald en geeft een verkeerde indruk bij het publiek. Het betreft hier polarisatiebrillen (desnoonds shutter brillen).

  • Martijn
   31 januari, 2010 om 16:38

   Beste Ronald,
   De afbeelding is puur met een knipoog bedoeld. Als je onze andere pagina’s leest zul je zien dat we veel uitleg geven over polariserende brillen en andere 3D technieken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.