Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Hands-on: JVC GD-463D10 46 inch 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2010, 21:58 Categorie3D lcd

Het magazine Electronic House heeft als een van de eersten de GD-463D10 TV met eigen ogen kunnen aanschouwen. Deze 3D TV van JVC is sinds afgelopen zomer op de markt, ja.. veel eerder dan de meeste merken, en wordt vooral verkocht in de zakelijke markt en in de professionele home cinema installatie markt. De Full HD TV biedt het beste van beide werelden; 2D en 3D.

De JVC GD-463D10 is een 46 inch Full HD LCD monitor die flikkering-vrije 3D beelden weergeeft door middel van JVC’s Xpol polariserende filter methode en 3D brillen zonder batterij. JVC’s unieke 3D decoder mechanisme vertaalt beelden in Xpol display formaat, welke subtiele kleurgradaties kleur schaduwen weer kan geven. De set maakt ook gebruik van een hoge kwaliteit 3D visuel engine en bevat dire HDMI inputs. De twee meegeleverde 3D brillen werken op basis van polariserende glazen.

JVC’s Xpol polariserende filter methode geeft linker en rechter beelden weer op het scherm. Een optisch 3D filter is over het oppervlak van het display gelegd, welke met de 3D brillen bekeken kan worden. Het resultaat is een oog-vriendelijke, flikkering-vrij display. De horizontale resolutie (1920 pixels) blijft gehandhaafd zodat kijkers een zeer helder 3D beeld kunnen waarnemen, met uitstekende kleuren en scherpte. De verticale beeldlijnen zijn onderverdeeld in lijnen voor het linker en lijnen voor het rechter oog, waardoor de totale resolutie voor elk plaatje (linker oog ziet het ene plaatje, rechter oog het andere) neer komt op 1920×540 pixels (normaal 1920×1080).

JVC zegt voor de polarisatie techniek gekozen te hebben om de zeer goedkope polariserende 3D brillen, in vergelijking met actieve shutter brillen. Er zijn ook binnenin de polarisatie techniek van 3D brillen 2 verschillende technieken, waar we niet te diep op in zullen gaan. Het komt erop neer dat met de ene techniek het niet mogelijk is om bijvoorbeeld je hoofd te bewegen aangezien dan de hoek voor het polarisatie effect te sterk verandert. De andere techniek, met circulaire polariserende glazen, heeft dit probleem niet en gebruikt glazen waarmee je bij lichte kantelingen van het hoofd nog steeds een goed 3D beeld kunt waarnemen. Op deze manier kun je dus op een natuurlijke manier TV kijken, zonder een stijve nek te krijgen. Natuurlijk heeft JVC voor de GD-463D10 van de laatste techniek gebruik gemaakt.

De 2D en 3D beelden die op de JVC weergegeven worden zijn van zeer goede kwaliteit, met veel kleurdynamiek, helderheid en contrast. Een klein nadeel is dat deze TV een van de eersten was en daarom wellicht qua techniek al snel verouderd is. Maar, JVC geeft aan dat de 3D TV zeker het komende jaar met alle 3D standaarden die gaan komen kan omgaan. Voor de zakelijke en ‘rijke’ markt is dit misschien goed genoeg, maar met een prijskaartje van ongeveer 9.000 dollar is het misschien slim voor de meesten van ons om even af te wachten.

Of 3D het helemaal gaat worden is nog steeds maar de vraag. JVC geeft in ieder geval een goede voorzet. 3D TV’s zonder bril zijn nog vele lichtjaren van ons verwijderd, dus de maatschappij zal de 3D bril moeten accepteren om 3D te laten slagen. We zullen het zien..

  • Delen:

Reacties

  1. smrht
    24 januari, 2010 om 12:00

    er is een prijs bekend 7500 euro, mooie prijs maar vooral voor de zakelijke markt aantrekkelijk om nog meer klanten te trekken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.