Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

CES: Samsung onthult ultradunne LED 3D TV’s en ‘Samsung Apps’

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2010, 17:50 Categorie3D lcd

In Las Vegas heeft Samsung tijdens de CES haar nieuwe 2010 productlijnen gepresenteerd, waaronder een compleet nieuwe lijn LED TV’s.

Het vlaggenschip model, de C9000 (afgebeeld), is het ultieme model – naast de C8000 en C7000 series – en komt met 3D-weergave technologie en een RealD technologie die het mogelijk maakt om 3D beelden te bekijken, geconverteerd uit 2D bronnen. De instapserie heeft C4000 als naam meegekregen.

De C9000 is ook Samsung’s dunste LED TV tot nu toe en met de keus voor een aluminium frame of een houten (effect) frame maakt Samsung ook een sterk visueel statement. Met een minimale 23mm diepte zullen niet veel flatscreens dunner worden.

Alleen de C9000 (9 Serie) zal een nieuw soort afstandsbediening krijgen. Deze lijkt veel op een iPod Touch en bedient de TV via een Wifi signaal. Ook kun je op je afstandsbediening TV kijken.

Samsung maakt geen onderscheid tussen plasma en LED TV’s in haar modelbenummering. De 8 Series (C8000) bijvoorbeeld, bestaat uit 7 verschillende schermgrootten en vier daarvan zijn LED en dire zijn plasma, maar niets in de naam laat blijken of je nu met een plasma of LED scherm te maken hebt. Wel kun je aan het aantal cijfers zien of het een ‘gewone’ LCD TV is. Drei cijfers na de C (C800) is LCD en vier cijfers (C8000) is LED of plasma. Simpel toch?

Samsung’s nieuwe TV’s bevatten ook vele verbeteringen in de LED achtergrondverlichting techniek, audio kwaliteit en de totale beeldkwaliteit.

Daarnaast zijn de multimedia en verbindingsmogelijkheden zeer uitgebreid met verbeteringen aan de ‘internet@TV’ interface (internet portal), nieuwe widgets, een gebruiksvriendelijkere user interface, 4 HDMI en 2 USB aansluitingen.


Samsung Apps

Samsung heeft ook een nieuwe ontwikkeling gepresenteerd, genaamd ‘Samsung Apps’, ’s werelds eerste app store die beschikbaar is via een HDTV. Deze app store zal het potentieel van het gebruiken van internet zonder weg te gaan van je TV flink vergroten.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.