Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung pronkt met 55 inch 240Hz 3D LCD TV

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2009, 20:19 Categorie3D lcd

We weten nog niet of 3D het helemaal gaat worden of dat het net zo snel weer verdwijnt als dat het kwam, maar we moeten het Samsung nageven; Ze hebben daar flink wat ambitie en ze hebben weer wat moois gemaakt. Samsung heeft namelijk een 55 inch 1080p (Full HD) scherm ontwikkeld met een refresh rate van wel 240Hz en de mogelijkheid voor 3D weergave. Door het gebruik van zogenaamde “shutter” brillen, welke steeds snel het linker en dan weer het rechter oog blokkeren voor het beeld, kun je genieten van 3D beeld met een volle 240Hz aan kwaliteit. Al is de vraag of de 240Hz nu een voordeel of een nadeel is. Het lijkt de laatste tijd meer een verkoopargument dan ook een echt voordeel.

Dit demonstratiemodel staat momenteel op de IMID conferentie in Seoul, dus als je in de buurt bent.. Ga even kijken.

 • Delen:

Reacties

 1. Martijn
  14 oktober, 2009 om 20:31

  Het aantal Hertz geeft aan hoe vaak het beeld op het scherm PER SECONDE wordt ververst. Met andere woorden; iedere seconde komen er 50, 100 of in dit geval 240 beelden voorbij. Vaak wordt er gedacht dat hoe meer Hz, des te beter het beeld, maar dit is onzin. Onderzoeken en ervaringen wijzen uit dat TV’s met 240Hz zelfs als irritant ervaren worden en TV’s met 60Hz vaak juist heel erg fijn om te kijken. Het is persoonlijk, maar het is absoluut niet altijd een voordeel of een reden om voor een bepaalde TV te gaan! Het wordt door velen als een marketing argument gezien, dus vergeet het aantal Hz snel als je het ziet en focus op andere dingen.
  Succes!

 2. Steven K.S.
  14 oktober, 2009 om 20:29

  Wat is Hertz precies? Is het nu wel of geen voordeel?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.