Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Video: Full HD 3D Laser TV!

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2009, 21:39 Categorie3D tv's

Een bedrijf genaamd HDI uit Los Gatos (wie heeft er niet van gehoord?) heeft wellicht dé TV van de toekomst ontwikkeld. De laatste tijd horen we erg veel nieuws over 3D en er komen mondjesmaat steeds meer 3D TV (prototypes) in beeld, maar de meeste TV’s zijn niet al te groot en zijn vaak ook nog niet eens Full HD (1080p). HDI heeft hier iets op gevonden; De 100 inch Full HD 3D TV met een refresh rate van wel 1080Hz! Daarnaast is de TV niet gebasseerd op LCD/LED of Plasma technieken, maar op lasers in de TV!

Voor de modernste LCD TV’s ligt deze waarde momenteel op nog ‘maar’ 400Hz. Een hoge refresh rate is een must voor 3d tv, omdat ieder beeld twee keer getoond wordt: één keer voor het linker oog en één keer voor het rechter oog. Als de snelheid van het weergeven van de verschillende beelden te langzaam is krijg je last van de flikkering, wat ervoor kan zorgen dat je tijdens het kijken van een 3D film last krijgt van hoofdpijn.

HDI heeft naar eigen zeggen nog geen concrete plannen om de TV op de markt te gaan brengen en omdat het een prototype betreft is er ook nog geen zinnig woord te zeggen over de prijs en beschikbaarheid, maar het is goed om te zien dat nieuwkomers dergelijke opvallende resultaten kunnen boeken.

Video ABC

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.